Wat is nou Brazilian wax?

brazilian informatie

Brazilian wax

Het ontharen van intieme delen is eigenlijk niet heel nieuw, het werd eeuwen geleden al gedaan als teken van reinheid maar het volledig ontharen door middel van een wax is ontstaan doordat er in de jaren 90 in Brazilië de vrouwen steeds kleinere bikini’s gingen dragen en waardoor het schaamhaar buiten het broekje kwam. Brazilian wax is bekend geworden doordat er in New York in 1994 een schoonheidssalon was en die heeft Brazilian wax geïntroduceerd. Veel beroemdheden bezochten die schoonheidssalon speciaal voor de Brazilian wax, omdat ze niks anders meer wilden. Brazilian wax is niet meer weg te denken uit de schoonheidswereld, er bestaan ook zelfs salons die gespecialiseerd zijn in het waxen. Tevens is een brazilian wax niet alleen voor vrouwen, er bestaan ook salons die het bij mannen doen. Alleen is het voor mannen veel minder gebruikelijk dan voor vrouwen. Bij mannen wordt het ook wel een ‘boyzilian’ genoemd en dat komt ook in allerlei varianten voor.

Wat bedoelen ze in Nederland vaak met Brazilian wax ? Soms is het in Nederland nog onduidelijk, sommige mensen denken dat een brazilian wax alleen het ontharen van de schaamstreek is, maar bij een brazilian wax gaat er meer weg dan alleen bij de bikinilijn. Bij een brazilian wax wordt het haar bij de schaamstreek weggehaald en bij de venusheuvel en bij de schaamlippen, soms wordt het haar van de billen ook weggehaald. Soms is het zo dat bij de schoonheidssalons niet gelijk het haar van bij de billen worden weggehaald, dat moet dan nog van tevoren aangegeven worden. In bijvoorbeeld Brazilie is dat heel vanzelfsprekend dat het haar bij de bil ook gelijk wordt weggehaald tijdens een Brazilian Wax. Wat is nou het voordeel van een brazilian wax? Het voordeel van een brazilian wax is dat de huid glad en zacht aanvoelt, je geen jeuk meer hebt zoals je het kan hebben bij het scheren en natuurlijk dat het langer wegblijft dan als je het wegscheert. Na een brazilian wax hoef je je gewoon geen zorgen meer te maken dat er nog haren onder het ondergoed vandaan komen. Wanneer moet je geen brazilian wax nemen? Een brazilian wax moet je niet nemen als je bepaalde medicatie gebruikt zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid, die kunnen de gevoeligheid van de huid beïnvloeden. Als je last hebt van diabetes of een huidziekte of ooit chemotherapie bent ondergaan moet je het eerst overleggen met de desbetreffende salon.

Ook komt het voor dat de klant er een model of een figuurtje in wil laten waxen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat er nog een streepje overblijft of bijvoorbeeld een driehoekje. In sommige salons hebben ze een speciale naam voor dat ‘model’ of figuurtje.

Wil je ook graag een brazilian wax? Bijna elke schoonheidssalon geeft wel Brazilian wax, maar toch kan er soms nog wat anders worden bedoelt. Vraag voor meer informatie bij jouw schoonheidssalon.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s