Veel mensen hebben een tekort aan magnesium.

Terwijl dit mineraal belangrijk is voor 400 chemische reacties in het lichaam. Zo is het een onmisbare voedingsstof in de hersenen, het zenuwstelsel en de spieren, waaronder de hartspier.

Magnesium ondersteund in de hersenen cognitieve functies, zoals het geheugen en het concentratievermogen. In het zenuwstelsel werkt het ontspannend, waardoor magnesium een gezonde nachtrust bevordert.
In de spieren voorkomt het kramp en spasmen.

Goede voedingsbronnen van magnesium zijn noten, pinda’s, zaden, bonen, cacao, bananen, donkergroene bladgroenten en avocado.

Magnesium supplementen worden veelal niet goed opgenomen door het lichaam.
Er zijn nog meer mogelijkheden om het lichaam te voorzien van magnesium.
Zelf ben ik overgestapt van supplementen naar magnesium olie dit breng ik aan op mijn voeten zodra ik uit de douche kom.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.

Hoe blijft je huid gezond?

puurr

Belangrijk is om te weten dat stress, verkeerder voeding, warmte verschillen, zonlicht, medicatie, auto gassen en andere schadelijke stoffen in de lucht schade kunnen achterlaten of veroorzaken in de huid.

Ook hormoon schommelingen en zwangerschap kunnen leiden tot een onrustige huid.

Persoonlijke verzorging is dan ook beslist geen luxe maar een noodzaak.

Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen om de huid dagelijks goed te verzorgen. Dit om o.a. overmatige onzuiverheden tijdens de pubertijd te voorkomen.

Het advies is om vanaf 12 jaar regelmatig een bezoek te brengen aan de schoonheidsspecialist als de huid overmatig talg produceert.

Het advies voor om huidveroudering uit te stellen en tegen te gaan is om vanaf ca.  25 jaar regelmatig een extra behandeling te nemen op het gebied van extra hydratatie, stimuleren en activeren van collageen, elastine vezels en bindweefsel.

Omdat geen mens hetzelfde is en zo ook geen huid gelijk is, wordt er bij het eerste bezoek een huidanalyse gedaan.

Tijdens deze huidanalyse kijken wij naar je type huid en stemmen wij de behandeling en verder advies daarop af.

Hierdoor kan er een optimaal resultaat bereikt worden.

We hebben maar een huid en die moet goed verzorgd en onderhouden worden. Je huid speelt een belangrijke rol bij de eerste indruk bij anderen. Een stralende en gezonde huid geeft zelfvertrouwen.

Uiteraard is de beste verzorging voor de huid altijd in combinatie met het thuis gebruik van de producten. De producten die wij in de salon gebruiken zijn geheel op elkaar afgestemd om zo een optimaal resultaat te behalen.

Je bepaalt ten alle tijden hoe ver je hierin wilt gaan. Het advies voor een dagelijkse verzorging is een cleansingmilk, een lotion en een dag- en nachtcreme. Dit kun je altijd uitbreiden met een serum, gezichtsmasker en voor de rijpere huid eventueel een oogcreme of een serum.

Een gezichtsbehandeling is bedoeld om je gezicht grondig te reinigen, de conditie van je huid te verbeteren, om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en uiteraard om heerlijk te ontspannen.

Je hebt maar één huid, daar moet je zuinig mee omgaan. Je huid staat dagelijks bloot aan schadelijke invloeden van buitenaf. Het is daarom geen overbodige luxe om regelmatig een bezoek te brengen aan de schoonheidsspecialiste.

Naast diepte reiniging van gezichtsbehandelingen is goede huidverzorging voor thuis noodzakelijk anders doet het tekort aan de kwaliteit van je huid en aan het eindresultaat.

Wij werken bewust met natuurlijke producten met respect voor het milieu.

PUURR en Weleda.

Extra Service PUURR per DHL

Wanneer je aangeeft bij ons in de salon te komen kun je voor het gemak bestellen bij

https://www.puurr.eu

Gratis verzending vanaf €50,00 anders €6,95 (NL)

De levertijd van je bestelling is gemiddeld 1 tot 3 dagen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

 

Donkere huid en hyperpigmentatie

donkere huid

Een huid heeft vele functies zoals bijvoorbeeld dat het tegen vele dingen beschermt en tevens kan je ook je gezondheid van je huid aflezen. Naast dat er verschillen zijn tussen een mannen en vrouwen huid zijn er ook heel veel verschillen tussen een donkere en een blanke huid. Een behandeling voor de donkere huid gaat dan ook anders dan bij een blanke huid. Hoe komt een huid nou donkerder? Een huid komt donkerder door de hoeveelheid aan pigmentcellen , je noemt deze cellen ook wel de melanocyten. Ook ligt het aan de doorbloeding van de huid, aan de dikte van de hoornlaag en tevens ook aan het ras van de persoon. Vaak kunnen vrouwen ook een iets lichtere huidskleur hebben dan mannen.

Doordat de huid veel meer pigment heeft is het beter beschermd tegen UV stralen, tevens komt dat naast dat de donkere huid meer pigment heeft ook door de dikkere hoornlaag. De donkere huid is meer bestand tegen de zon, daardoor loop je veel minder snel zonschade op. Daardoor komt huidkanker bijna niet voor maar toch is het ook met een donkere huid heel erg belangrijk om je te beschermen tegen de zon! Vaak is de donkere huid iets vetter wat overigens ook weer zorgt voor een soepele huid, doordat talg de huid beschermt tegen uitdroging van de zon. Overigens verouderd de huid veel minder snel dan bij een blanke huid, door die beschermende werking en door de dikte van de hoornlaag.

Een donkere huid is aangepast op warme temperaturen, en gedraagt zich daarom anders in Nederland en dat kan huid problemen veroorzaken. Er kunnen bijvoorbeeld comedonen ontstaan of acne, tevens kom je ook vaak hyperpigmentaties tegen. Dat omdat de huid zijn functies niet kan uitvoeren in een klimaat als Nederland.

Een donkere huid is erg littekengevoelig, daarom is het erg belangrijk om zorgvuldig om te gaan met je huid. Bij een donkere huid kun je roodheid van bijvoorbeeld een ontsteking niet zien, daarom is het voelen erg belangrijk. En er treden vaker pigment verschuivingen op bij een donkere huid wat er voor kan zorgen dat er of hyperpigmentatie ontstaat ( donkere plekjes ) of hypopigmentatie (lichtere plekjes) ontstaat.

Hyperpigmentatie

De huid is dikker en dat kan zorgen voor hyperpigmentatie, dat betekent dat er teveel pigment in de huid zit. Tevens kan hyperpigmentatie ook ontstaan door dat er veel huidontstekingen zijn wat beschadiging van de huid kan veroorzaken. Bij hyperpigmentatie ontstaan er donkere plekken op de huid.

Hypopigmentatie

Hypopigmentatie kan ontstaan door een snelle afschilvering van de huid. Er komen dan lichte plekken op de huid.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.

De zon voor en nadelen

Lekker in de zon zitten is voor de meeste mensen echt een genot, het hoeft ook niet perse in de zon te zijn onder een parasol is ook goed als de temperatuur maar goed is.

Lekker op vakantie in de zon zitten aan het strand of in de tuin zonnen. Zonlicht bestaat uit UVB en UVA stralen daar zit een groot verschil in. Zonlicht bestaat uit 95% uit UVA stralen en voor 5% procent uit UVB stralen. UVA stralen zorgen voornamelijk voor de veroudering van de huid en de UVB stralen zorgen voor zonverbranding.

Wat zijn de voordelen van de zon? Het voordeel van in de zon zitten is dat het lichaam vitamine D binnenkrijgt en dat zorgt voor verschillende dingen, het zorgt voor sterke botten samen met calcium en het zorgt voor een verbeterde weerstand.

De zon zorgt ook voor het ontspannend van de spieren. Ook maakt het lichaam onder invloed van de zon een stofje aan wat zorgt voor een geluksgevoel een meer energie.

Wat zijn de nadelen van de zon? De zon kan de huid heel erg beschadigen als het verbrand.

Vooral in Nederland komt verbranding erg vaak voor door de blanke huid die niet goed tegen de zon kan. Als je vaak bent verbrand kan er ook huidkanker ontstaan, tevens kan dit ook in de familie zitten. Naast deze nadelen is er ook nog een ander belangrijk nadeel van de zon, de zon heeft heel veel invloed op huidveroudering. Door de zon ontstaan rimpels en een verslapte huid.

Wat zit er nou eigenlijk in de zonnebrandcrèmes en andere zonproducten?

Zonnebrandcrème beschermt uw huid door UVA en UVB stralen te absorberen, of te reflecteren. Zonnebrand crèmes bestaan uit chemische en fysische ingrediënten. De chemische ingrediënten die de UVA en UVB straling absorberen en de fysische ingrediënten die reflecteert UVB en UVA straling maar het verspreid en absorbeert ook. Het is beter om een zonnebrandcrème te nemen waar geen parfum en alcohol in zit om irritaties te voorkomen.

Het verschil tussen de zon en zonnebank is eigenlijk niet heel groot maar er is wel degelijk verschil. Zonlicht bestaat uit UVA en UVB stralen. Het licht van de zonnebank bestaat uit UVA straling en een klein beetje of geen UVB straling. Vaak is de UVA straling van de zonnebank zelf regelaar en is die veel hoger dan die van het natuurlijke zonlicht. Er is dus geen verschil tussen het effect van de zon en zonnebank, de huid reageert er hetzelfde op.

Als je in de zon gaat is het heel belangrijk om een zonnebrand op te smeren, ook moet je dat geregeld per keer herhalen. Sommige zonnebrandcrèmes beweren dat ze de hele dag beschermen, maar dat is onmogelijk dus blijf smeren! Gebruik een hoge SPF(factor) vooral als je een lichte huid hebt.

Ook al zit je niet in de zon is het belangrijk om een bescherming op te doen, want als je buiten loopt neemt de huid de zon ook op. Vermijd de zon op het hoogste punt dat is vaak tussen 12:00 en 15:00 om verbranding te voorkomen. Draag een pet of hoed en een zonnebril met een uv bescherming. Als je last krijgt van irritaties tijdens het zonnen of erna blijf dan uit de zon, ook als je al last hebt van irritaties of huidziektes vraag je arts om advies.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.

Permanent make-up verloop

img_3001

Hoe verloopt de permanente make-up behandeling?!

• U dient 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken. Als u bloedverdunners gebruikt dient u dat voor de behandeling te melden.

• Na aankomst wordt samen met u een vragenformulier over uw gezondheid doorgenomen, die u naar waarheid invult en ondertekend.

• Vervolgens wordt bekeken welk type u bent, welke wensen u heeft en welke kleuren het beste bij u passen.

• Daarna wordt eventueel een verdovende crème aangebracht. (Het is in Nederland verboden om deze crème te verstrekken zonder doktersvoorschrift, hierdoor dient u een recept voor de Emla crème bij uw huisarts aan te vragen en deze tube voorzien van uw naam mee te nemen voor uw behandeling). Of vlak voor uw bezoek aan te brengen op een gedesinfecteerde huid. Persoonlijk adviseer ik dit de specialist te laten doen.

• Na 15 minuten wordt de crème verwijderd en zal de wenkbrauw of liplijn worden getekend met de kleur pigment die in overleg met u wordt gekozen. Ook tijdens het tekenen van de wenkbrauwen/liplijn zal met u worden overlegt over de vorm. Tenslotte is het uw gezicht en het is belangrijk dat u zich prettig voelt voor, tijdens en na de behandeling.

• Daarna wordt het pigment met een steriele naald in de huid ingebracht.

• Ook tijdens het inbrengen kunt u regelmatig het resultaat bekijken.

• Na de behandeling wordt met u de nazorg doorgesproken. Ook wordt met u een vervolg afspraak gemaakt voor de eventuele nabehandeling.

• De behandeling duurt 1 tot 2 uur.

• De huid zal na ongeveer 7 dagen hersteld zijn

Nazorginstructie bij het zetten van Permanente Make-up

• Was (altijd) uw handen voor u uw wond gaat verzorgen.

• Was de gepigmenteerde plek met lauwwarm water en dep droog met een schone tissue of handdoek.

• Geen milde zeep, geen sterilon of betadine de komende dagen.

• Smeer eventueel de gepigmenteerde plek 3 a 4 maal per dag in met vaseline.

• Dek de gepigmenteerde huid niet af met pleisters of verband, dit vertraagt het genezingsproces en vermeerderd bacteriegroei.

• Krab bij jeuk niet aan uw huid en verwijder absoluut geen korstjes (hierdoor trekt u de inkt uit de huid en ontstaan er witte/ lichtere plekjes in de gepigmenteerde plek) deze dienen vanzelf los te laten.

• Afhankelijk van uw lichamelijke conditie en gezondheid zal de opperhuid gemiddeld na zeven dagen genezen zijn.

• Ga de eerste dagen na het zetten van uw permanente make-up niet!!zwemmen, in bad, naar de sauna en zonnebaden (dus ook geen zonnebank), zelfs niet als u zonnebrandcrème gebruikt.

• Rook de eerste dag niet.

• Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezen van uw huid absoluut noodzakelijk.

Wanneer u bovenstaand advies opvolgt zal uw Permanente make-up mooi genezen.

Mama behandeling

img_2991

Weleda Mama Behandeling

Hoe heerlijk is het om tijdens de zwangerschap lekker te kunnen ontspannen met een behandeling die is afgestemd op de fase van de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap houden zwangere vrouwen zich veel meer bezig met een gezondere levensstijl. Weleda heeft de Mama behandeling ontwikkeld voor deze speciale periode. Deze behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van de zwangerschapskwaaltjes, en is het belangrijk dat het ontspannen voor jou en het kind centraal staat. De hele Weleda mama behandeling bestaat uit 4 behandelingen, je kunt deze geheel nemen maar je kunt ook een behandeling nemen die jij vindt dat nodig is. Tijdens de Weleda mama behandeling worden de uitgebreide natuurlijke en zuivere verzorgingsproducten van Weleda gebruikt, die speciaal voor de zwangerschap zijn.

De Weleda mama behandeling bestaat uit 4 behandelingen die elk afgestemd zijn op de fase van de zwangerschap. Deze behandelingen duren 60 minuten.

De 1e behandeling is in de 0-3 maanden fase, je kan dan veel last hebben van een onrustige huid en tevens ook vermoeidheid. Daarom gaat de aandacht tijdens de behandeling naar de gezichtshuid door middel van een gezichtsbehandeling met de producten van Weleda. Ook wordt er aandacht gegeven aan de voeten door middel van een voetenbad of voetcompressen en een heerlijke voetmassage.

De 2e behandeling is in de 4e tot 6e maand van de zwangerschap, de aandacht wordt extra gegeven aan de benen en de voeten doordat je in deze fase van de zwangerschap erg last kan hebben van onrustige en vermoeide benen. De behandeling bestaat uit een reiniging van de voeten door middel van een voetenbad of voetcompressen en een massage van de voeten en de benen, tevens ook een korte gezichtsbehandeling.

De 3e behandeling is in de 7e tot de 9e maand van de zwangerschap, de baby groeit en de buik wordt dus ook groter en die gaat in de weg zitten en de spanning voor de bevalling neemt toe. De aandacht gaat naar de buik en de rug. De behandeling bestaat uit een voetenbadje of voetcompressen en een massage van de voeten en de benen of de buik en de rug. In de 3e behandeling zit ook een korte gezichtsbehandeling.

De 4e behandeling is een behandeling die na de bevalling wordt gegeven, die kan worden gegeven de 6e week tot 3 maanden na de bevalling. Deze behandeling is gericht om je lijf te kunnen laten herstellen en heerlijk te kunnen ontspannen, overleg met de schoonheidsspecialist waar de aandacht van de behandeling naar toe moet gaan.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda

Weetjes over Permanent make-up

img_3015-1

U dient 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken. Als u bloedverdunners gebruikt dient u dat voor de behandeling te melden.

Na aankomst wordt samen met u een vragenformulier over uw gezondheid doorgenomen, die u naar waarheid invult en ondertekend.

Vervolgens wordt bekeken welk type u bent, welke wensen u heeft en welke kleuren het beste bij u passen.

Daarna wordt de verdovende crème aangebracht. (Het is in Nederland verboden om deze crème te verstrekken zonder doktersvoorschrift, hierdoor dient u een recept voor de Emla crème bij uw huisarts aan te vragen en deze tube voorzien van uw naam mee te nemen voor uw behandeling).

Na 20 minuten wordt de crème verwijderd en zal de wenkbrauw of liplijn worden getekend met de kleur pigment die in overleg met u wordt gekozen. Ook tijdens het tekenen van de wenkbrauwen/liplijn zal met u worden overlegt over de vorm. Tenslotte is het uw gezicht en het is belangrijk dat u zich prettig voelt voor, tijdens en na de behandeling.

Daarna wordt het pigment met een steriele naald in de huid ingebracht.

Ook tijdens het inbrengen kunt u regelmatig het resultaat bekijken.

Na de behandeling wordt met u de nazorg doorgesproken. Ook wordt met u een vervolg afspraak gemaakt voor de eventuele nabehandeling.

De behandeling duurt 1,5 tot 2 uur.

De huid zal na ongeveer 7 dagen hersteld zijn

Nazorginstructie bij het zetten van Permanent Make-up

Was (altijd) uw handen voor u uw wond gaat verzorgen.

Was de gepigmenteerde plek met lauwwarm water en milde zeep en dep droog met een schone tissue of handdoek.

Reinig tweemaal per dag met lauwwarm water, geen sterilon of betadine

Smeer de gepigmenteerde plek 3 a 4 maal per dag in met vaseline bodylotion, vaseline of calendulazalf.

Dek de gepigmenteerde huid niet af met pleisters of verband, dit vertraagt het genezingsproces en vermeerderd bacteriegroei.

Krab bij jeuk niet aan uw huid en verwijder absoluut geen korstjes (hierdoor trekt u de inkt uit de huid en ontstaan er witte/ lichtere plekjes in de gepigmenteerde plek) deze dienen vanzelf los te laten.

Afhankelijk van uw lichamelijke conditie en gezondheid zal de opperhuid gemiddeld na zeven dagen genezen zijn.

Ga de eerste dagen na het zetten van uw permanent make-up niet: zwemmen, in bad, naar de sauna en zonnebaden (dus ook geen zonnebank), zelfs niet als u zonnebrandcrème gebruikt.

Rook de eerste dag niet.

Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezen van uw huid absoluut noodzakelijk.

Wanneer u bovenstaand advies opvolgt zal uw Permanent make-up mooi genezen.

U doet er verstandig aan vooraf een gratis vrijblijvende intake

af te spreken pas wanneer u zeker bent van de behandeling deze laten uitvoeren  eerder niet.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.

Factoren voor het kiezen van de juiste peeling

acid peel gouda

Peelings behoren tot de oudste en meest toegepaste behandelingen in de dermatologie en sinds de jaren ‘90 ook in het schoonheidsinstituut.

Indien juist toegepast, kunnen farmaceutische kwaliteit peelings veel huidproblemen verbeteren en/of oplossen.

Verschillende factoren bepalen de effectiviteit van de peeling en de mate van bijwerkingen.

Factoren voor het kiezen van de juiste peel.

De invloed van de huidconditie en het huidprobleem, gewenste diepte van de peel en het effect (epidermaal/dermaal), keuze van de peel, welke peelvloeistof, concentratie, pH en de frequentie van de behandelingen.

Chemische peelings worden in het schoonheidsinstituut vaak gebruikt om lijntjes te verzachten, de teint te verhelderen, een grove huidstructuur te verfijnen en voor het egaliseren van oneffenheden en het verminderen van hyperpigmentatie.

Het is ook een effectieve manier om verstoppingen in een acne gevoelige huid te verminderen en comedonen te voorkomen.

Peelings hebben allemaal een afschilferend effect wat juist bij acne huiden een groot voordeel is.

Vraag vrijblijvend advies.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.

Acne vulgaris en antibiotica resistentie

Acne vulgaris

Antibiotica resistentie bij Acne vulgaris

Acne vulgaris is een chronische inflammatoire huidziekte. De oorzaak is complex, waarbij de talgklier, de folliculaire hyperkeratose, buitensporige groei van micro-organismen, immuunreacties en ontsteking reacties invloed hebben op elkaar en resulteren in meer of mindere mate van de typische afwijkingen die bij acne zichtbaar zijn. Er wordt nog steeds veel wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoening gedaan, en meer en meer mechanismen worden opgehelderd.

Kleine, niet-ontstoken acnelaesies zijn vaak vervelend, maar forse ontstekingen kunnen leiden tot pijnklachten, sociale schaamte en fysieke en psychologische littekens. De anaerobe (zonder zuurstof levende) bacterie Propionibacter acnes (P. acnes) speelt een grote rol bij acne vulgaris. Deze bacterie is dominant in de talgklieren in het microbioom aanwezig. Het microbioom bestaat dan voor 20-70 procent uit P. acnes. Het microbioom bestaat uit alle verschillende soorten bacteriën die op een bepaalde locatie op de huid aanwezig zijn.

De schoonheidsspecialiste werkt in de behandeling van acne vaak samen met de huisarts of de dermatoloog. Dit bekent in de praktijk vaak dat naast de producten van de huisarts en de dermatoloog, ook nog andere producten worden gegeven vanuit de schoonheidsspecialist. Het is daarbij belangrijk om oog te hebben voor allerlei effecten die topicale producten wel of niet op huid kunnen veroorzaken.

Medicatie en effect:

Benzoyl peroxide; antimicrobiële werking (remmer, doder), zwak comedolytisch (oplossend).

Genezing van een infectie door een antimicrobieel middel is slechts te verwachten indien aan ten minste twee voorwaarden is voldaan: het middel dient het oorzakelijk micro-organisme te kunnen doden of de groei ervan te remmen (‘gevoelig zijn’) én het middel moet de ontstekingshaard of het getroffen orgaan in voldoende mate bereiken.

Benzoyl peroxide en azalaïnezuur geven wel irritatiereacties maar geen resistentieontwikkeling.

Topicale retinoïden; anti-inflammatoir, comedolytisch. Geven ook irritatiereacties maar geen resistentieontwikkeling.

Systemische antibiotic; anti-inflammatoir,antimicrobiële werking

Orale anticonceptiva; vermindert talgproductie

Systemische retinoïden; comedolytisch, anti-inflammatoir, vermindert talgproductie en indirect antimicrobieel.

Behandel niet alleen met antibiotica

Vraag Benzoyl peroxide of Topicale retinoïden bij het gebruik van antibiotica

Gebruik nooit antibiotica voor een langere periode, maar vraag een retinoïde als onderhoudstherapie.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.

Wat is nou Brazilian wax?

brazilian informatie

Brazilian wax

Het ontharen van intieme delen is eigenlijk niet heel nieuw, het werd eeuwen geleden al gedaan als teken van reinheid maar het volledig ontharen door middel van een wax is ontstaan doordat er in de jaren 90 in Brazilië de vrouwen steeds kleinere bikini’s gingen dragen en waardoor het schaamhaar buiten het broekje kwam. Brazilian wax is bekend geworden doordat er in New York in 1994 een schoonheidssalon was en die heeft Brazilian wax geïntroduceerd. Veel beroemdheden bezochten die schoonheidssalon speciaal voor de Brazilian wax, omdat ze niks anders meer wilden. Brazilian wax is niet meer weg te denken uit de schoonheidswereld, er bestaan ook zelfs salons die gespecialiseerd zijn in het waxen. Tevens is een brazilian wax niet alleen voor vrouwen, er bestaan ook salons die het bij mannen doen. Alleen is het voor mannen veel minder gebruikelijk dan voor vrouwen. Bij mannen wordt het ook wel een ‘boyzilian’ genoemd en dat komt ook in allerlei varianten voor.

Wat bedoelen ze in Nederland vaak met Brazilian wax ? Soms is het in Nederland nog onduidelijk, sommige mensen denken dat een brazilian wax alleen het ontharen van de schaamstreek is, maar bij een brazilian wax gaat er meer weg dan alleen bij de bikinilijn. Bij een brazilian wax wordt het haar bij de schaamstreek weggehaald en bij de venusheuvel en bij de schaamlippen, soms wordt het haar van de billen ook weggehaald. Soms is het zo dat bij de schoonheidssalons niet gelijk het haar van bij de billen worden weggehaald, dat moet dan nog van tevoren aangegeven worden. In bijvoorbeeld Brazilie is dat heel vanzelfsprekend dat het haar bij de bil ook gelijk wordt weggehaald tijdens een Brazilian Wax. Wat is nou het voordeel van een brazilian wax? Het voordeel van een brazilian wax is dat de huid glad en zacht aanvoelt, je geen jeuk meer hebt zoals je het kan hebben bij het scheren en natuurlijk dat het langer wegblijft dan als je het wegscheert. Na een brazilian wax hoef je je gewoon geen zorgen meer te maken dat er nog haren onder het ondergoed vandaan komen. Wanneer moet je geen brazilian wax nemen? Een brazilian wax moet je niet nemen als je bepaalde medicatie gebruikt zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid, die kunnen de gevoeligheid van de huid beïnvloeden. Als je last hebt van diabetes of een huidziekte of ooit chemotherapie bent ondergaan moet je het eerst overleggen met de desbetreffende salon.

Ook komt het voor dat de klant er een model of een figuurtje in wil laten waxen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat er nog een streepje overblijft of bijvoorbeeld een driehoekje. In sommige salons hebben ze een speciale naam voor dat ‘model’ of figuurtje.

Wil je ook graag een brazilian wax? Bijna elke schoonheidssalon geeft wel Brazilian wax, maar toch kan er soms nog wat anders worden bedoelt. Vraag voor meer informatie bij jouw schoonheidssalon.

Bron: Marjolein Duijnstee van Schoonheidssalon Marjolein te Gouda.